Сан Стефано Плаза – достойно продължение на старата Прошекова фабрика

Многофункционален комплекс в сърцето на София

Уют. Сигурност. Комфорт.

Многофункционален комплекс „Сан Стефано Плаза“ е построен на мястото на някогашната бирена фабрика открита през 1884г. от братята Георги и Богдан Прошек .
Новата сграда бе отличена награда в категория мултифункционални сгради в конкурса „Сграда на годината 2016“. Инвеститор на проекта е „Сан Стефано Пропърти Дивелопмънт“ ЕАД, Главен изпълнител – Геострой АД, а Проектант – Архитектурно дружество „Сан Стефано“.

Инж. Николай Караянев, изпълнителен директор на Сан Стефано Пропърти Дивелопмънт ЕАД, благодари на всички, допринесли за завършването на високотехнологичната и енергоефективна сграда на церемония, проведена на 13 декември 2016 г. в София. Той допълни, че се надява комплекс „Сан Стефано Плаза“ да бъде първият жилищен комплекс, сертифициран по стандарт за оценка на устойчиво развитие на сградите BREEAM-2013. „Нашата амбиция е комплекс „Сан Стефано Плаза“ да стане център на обществен живот“ – каза още инж. Караянев.

Националният конкурс „Сграда на годината“ се организира под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството с подкрепата на браншовите организации в областите на проектирането и строителството. Това е най-престижното събитиe в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата, в което по традиция се отличават най-добрите постижения през съответната година. В конкурса за 2016 година са участвали 69 сгради, разпределени в 10 различни категории. Тази година бяха отличени 27 проекта.

Written by

Прошек